Доступність посилання

ТОП новини

Японські спостерігачі можуть приїхати в Україну на вибори


Японія готова надавати своїх спостерігачів на вибори в Україні в майбутньому. Це передбачено спільною заявою Президента України Віктора Януковича та Прем’єр-міністра Японії Наото Кана, підписаною сьогодні в Токіо за результатами двосторонніх переговорів.

«Прем’єр-міністр Кан ще раз підтвердив свій намір підтримати зусилля президента Януковича, спрямовані на подальше зміцнення демократії в Україні, наприклад у формі направлення спостерігачів на вибори в майбутньому», – йдеться в заяві.

Крім того, під час переговорів Янукович запросив японського прем’єра найближчим часом відвідати Україну з офіційним візитом.

Крім того, Віктор Янукович також запросив Наото Кана взяти участь у міжнародній конференції у рамках 25-ї річниці Чорнобильської катастрофи в Києві. Під час переговорів Президент України відзначив важливість проведення цієї конференції зі збору коштів до чорнобильського фонду.

Зі свого боку, японський прем’єр схвалив зусилля української сторони та міжнародної спільноти і висловив сподівання на те, що будуть зроблені необхідні кроки для вчасного завершення чорнобильських проектів щодо безпеки та стабілізації.
XS
SM
MD
LG