Доступність посилання

ТОП новини

У Луценка звинувачують прокуратуру в ухилянні від слідства


Партія «Народна самооборона», посилаючись на джерела в Генеральній прокуратурі України, повідомила, що слідчі дії у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка почали проводити лише 17 січня.

«Виходить, що три тижні Юрій Луценко перебував за ґратами в СІЗО зовсім не для того, щоб Генпрокуратура могла безперешкодно розслідувати його кримінальну справу? Цей факт насправді яскраво свідчить про те, що затримання Юрія Луценка відбувалося саме з політичних мотивів – Генпрокуратура ставила собі за мету не стільки проводити слідчі дії у справі лідера НС, скільки «закрити» одного з лідерів опозиції та не дати йому активно виступати проти нинішньої влади», – йдеться в прес-службі «Народної самооборони».

Як заявили в партії, Генпрокуратура раніше звинувачувала Юрія Луценка в тому, що він має намір ухилитися від слідства, «але сьогодні стало очевидним, що від слідства ухиляється саме Генеральна прокуратура».

За інформацією адвоката Луценка Ігоря Фоміна, яку має «Народна самооборона», 17 січня адвокат разом із заарештованим екс-головою МВС оформили скаргу до Європейського суду з прав людини щодо його незаконного арешту.

Минулого місяця Луценку та його водію висунули остаточне обвинувачення в розкраданні державного майна в особливо великому розмірі, а також перевищенні службових повноважень та використанні підроблених документів. Крім того, стосовно Луценка порушена ще одна кримінальна справа статтею «перевищення влади та зловживання службовим становищем».

Екс-міністра затримали біля його будинку 26 грудня 2010 року. Наступного дня Печерський райсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту.
XS
SM
MD
LG