Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: посадовці зловживають використанням диппаспортів


Міністерство закордонних справ України заявляє про нехтування деякими посадовими особами вимог законодавства про повернення дипломатичних паспортів після завершення відряджень і нагадує про відповідальність за використання таких документів не за призначенням.

«Згідно з нормативними правовими актами передбачене повернення дипломатичних та службових паспортів на зберігання до архіву МЗС у 10-денний термін після завершення службового відрядження за кордон. Таким чином, дипломатичні та службові паспорти мають використовуватися виключно в службових цілях. Використання таких документів не за призначенням, зокрема, для приватних чи туристичних подорожей, може призвести не лише до заборони на в’їзд до тієї чи іншої країни власнику український службового проїзного документа, а й завдання шкоди іміджу нашої держави», – йдеться в коментарі першого заступника міністра закордонних справ України Руслана Демченка.

У зовнішньополітичному відомстві також наголошують, що у контексті ведення Україною безвізового діалогу з ЄС, а також проведенням переговорного процесу з окремими державами членами Європейського Союзу щодо лібералізації візового режиму на даний час надзвичайно актуальним є питання належного виконання представниками усіх без винятку гілок влади вимог національного законодавства у сфері паспортної роботи.

Раніше в своєму блозі народний депутат від НУНС Леся Оробець заявила, що народні обранці отримали повідомлення з проханням здати свої закордонні дипломатичні паспорти в десятиденний термін.

За її словами, в цьому повідомленні йшлося про те, що «на виконання доручення Президента України Віктора Януковича від 24 грудня 2010 року і згідно з «Положенням про дипломатичний та службовий паспорт», затвердженим Указом глави держави від 26 лютого 1998 року, закордонні дипломатичні паспорти народних депутатів і співробітників апарату Верховної Ради мають зберігатися у Міністерстві закордонних справ».
XS
SM
MD
LG