Доступність посилання

ТОП новини

Міліція пояснює, чому не порушувала справу через плитку на Майдані в 2007-му


Київська міліція не порушувала кримінальних справ за фактом псування плиткового покриття на майдані Незалежності в Києві після масових акцій протесту в 2005-2007 роках через відсутність заяв із боку комунальних служб. Про це заявили в Центрі громадських зв’язків Головного управління МВС України в Києві, коментуючи кримінальну справу, яка порушена й розслідується міліцією за фактом псування майна під час акції протесту проти нового Податкового кодексу восени 2010 року.

«Кримінальну справу порушено за фактом псування покриття на Майдані Незалежності за заявою й згідно з експертними оцінками дорожньо-експлуатаційного управління Шевченківського району, яке нарахувало понад 212 тисяч гривень збитків. У 2005 і 2007 роках подібних заяв до слідчого управління київської міліції не надходило. Якби вони надійшли, тоді було б також порушено кримінальну справу на основі документів, що підтверджують збитки», – заявили в міліції.

У листопаді 2010 року в Києві, на майдані Незалежності, відбулася багатоденна акція протесту підприємців проти ухвалення Податкового кодексу. Після проведення акцій протесту міліція порушила чотири кримінальні справи, зокрема, за фактом псування покриття на майдані Незалежності.
XS
SM
MD
LG