Доступність посилання

ТОП новини

У Києві різні політичні сили готуються до відзначення Дня Соборності


Різні політичні сили та київська міська адміністрація готують акції до Дня Соборності України, що відзначається 22 січня.

Лідери правих політичних партій, включно з екс-Прем`єр-міністром України, лідером партії «Батьківщина» Юлією Тимошенко закликали своїх прихильників прийти 22 січня на Софійську площу на віче.

Ініціативу Народного комітету захисту України з проведення віче підтримали всеукраїнські об’єднання «Свобода» та «Батьківщина», Європейська партія України, Конгрес українських націоналістів, партія «Реформи і порядок», Українська народна партія, партія «Народна самооборона», низка громадських організацій, а також Українська православна церква Київського патріархату, Українська греко-католицька церква та інші.

Окрему акцію, на Контрактовій Площі, планують провести керівники та активісти партій «Фронт змін», «За Україну!», УРП «Собор» та представники парламентської фракції «Наша Україна – Народна самооборона».

Міська адміністрація планує проведення концерту на майдані Незалежності. Також на вулиці Хрещатик відбуватиметься святковий ярмарок, де майстри з різних регіонів України представлятимуть свої вироби.

День Соборності України відзначають щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.
XS
SM
MD
LG