Доступність посилання

ТОП новини

Закриття Об’єднання українців Росії зашкодило б стратегічним стосункам – МЗС


У Міністерстві закордонних справ України вважають, що рішення про закриття Об’єднання українців Росії (ОУР) завдало б істотної шкоди «атмосфері» українсько-російських відносин.

Як заявив директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин, «ми переконані, що дана організація при всіх недоліках і недостатній ефективності у своїй діяльності повинна функціонувати і надалі».

За словами дипломата, для України одним із пріоритетів у діалозі з Російською Федерацією є питання щодо сприяння влади задоволенню законних культурно-освітніх та інших прав багатомільйонної української громади, що мешкає в цій державі. В цьому контексті МЗС України розглядає і питання Об’єднання українців Росії.

Український дипломат припустив, що в Росії не до кінця усвідомлюють наслідки дій проти українських організації для стратегічних стосунків між двома країнами.

«Відверто кажучи, можна сумніватися в тому, що в діяльності російських органів влади в ситуації навколо Федеральної національно-культурної автономії українців Росії, Об’єднання українців Росії, Бібліотеки української літератури у Москві повною мірою присутній стратегічний аналіз наслідків цих дій для атмосфери не стільки навіть офіційних відносин, скільки стосунків між народами України та Росії», – додав Волошин.

Напередодні головний редактор інформаційного порталу Об’єднання українців Росії Віктор Гіржов заявив, що Міністерство юстиції Росії запланувало на 31 січня процедуру закриття Об’єднання українців Росії «за тією ж самою схемою, як перед тим закривали Федеральну національно-культурну автономію українців Росії».

Раніше в Росії було припинено діяльність Федеральної національно-культурної автономії українців Росії та здійснено обшуки в Бібліотеці української літератури у Москві.
XS
SM
MD
LG