Доступність посилання

ТОП новини

Японський бізнес хоче допомогти Україні зайняти провідну позицію


Японський бізнес готовий допомогти Україні зайняти провідні економічні позиції серед розвинених країн світу. Про це заявив голова японсько-української економічної ради Хаґуо Янаґісава.

«Надалі ми хотіли б активніше розвивати відносини між нашими країнами – і у сфері енергетики, і у сфері прямих інвестицій, а також надання допомоги і підтримки для того, щоб ваша країна – Україна, якомога швидше, зайняла справді провідну позицію серед нових розвинених країн», – сказав Янаґісава під час робочого сніданку Президента України Віктора Януковича з представниками японсько-української економічної ради сьогодні в Кіото.

При цьому голова японсько-української економічної ради наголосив, що двосторонні японсько-українські відносини успішно розвиваються в усіх напрямах, але теперішній обсяг цих відносин «не може нас задовольнити».

За словами японського бізнесмена, економічні відносини між Україною та Японією можуть бути переведені на вищий рівень.

Зокрема, голова японсько-української економічної ради зазначив, що в Японії звертають серйозну увагу на можливості сільського господарства України, з урахуванням того, що в усьому світі можливі складнощі в цій сфері, зокрема на ринку продовольства.

Зі свого боку, Президент України повідомив, що наразі український уряд вживає зусиль для покращення інвестиційної привабливості України, забезпечення прозорих і сприятливих умов для роботи іноземного бізнесу.

«Це стосується і Японії, з якою ми незабаром розпочинаємо переговорний процес щодо підписання угоди про сприяння та взаємний захист інвестицій», – наголосив Віктор Янукович.

За його словами, Україна переживає новий етап розвитку, основними рисами якого є реформування та модернізація економіки, зміцнення політичної стабільності та формування привабливого інвестиційного клімату.

Президент України 18-21 січня перебуває в Японії з офіційним візитом на запрошення уряду Японії.

Сьогодні в Кіото Янукович планує відвідати Кіотський університет і виступити перед студентами та викладачами вишу.
XS
SM
MD
LG