Доступність посилання

ТОП новини

Дві справи проти Луценка об’єднали в одну – адвокат


Генеральна прокуратура об’єднала дві кримінальні справи, порушені проти колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, в одне провадження, повідомив адвокат екс-міністра Ігор Фомін в ефірі «5 каналу».

За його словами, об’єднали той матеріал, що був виділений зі справи про отруєння Віктора Ющенка, з іншою справою, і тепер ці дві справи розслідують як одну. Як сказав Фомін, у цих справах Луценко є обвинувачуваним.

27 грудня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід для Луценка у вигляді арешту на два місяці у зв’язку з тим, що «обвинувачуваний не з’являвся до слідчого і цим грубо порушив вимоги, передбачені підпискою про невиїзд».

У Генпрокуратурі зазначили, що Юрієві Луценку та його колишньому водієві Леонідові Приступлюку 13 грудня висунули остаточне звинувачення в розкраданні державного майна в особливо великому розмірі на суму 360 тисяч гривень, а також перевищенні службових повноважень та використанні підроблених документів.

Крім того, проти екс-міністра порушили ще одну кримінальну справу за статтею «перевищення влади і зловживання службовим становищем». У ній ідеться про незаконну, на думку прокуратури, вказівку міністра про стеження за одним із фігурантів справи про отруєння Ющенка.
XS
SM
MD
LG