Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко сумнівається, що влада доведе справу про його отруєння до кінця


Колишній Президент України Віктор Ющенко висловлює сумнів у тому, що нинішній владі вистачить політичної волі довести справу про його отруєння до кінця.

За його словами, ця справа «зачіпає далеко не внутрішні тільки питання України». «Можна поставити питання так: чи вистачить владі волі через відповідні судові інституції цю справу довести до кінця. Думаю, що ні», – сказав Ющенко. Саме з цим він пов’язує і появу нових дискусій, версій навколо його отруєння.

«Якщо Генеральний прокурор, який п’ять років вів цю справу, щось непрофесійно робив, він має нести кримінальну відповідальність. Тому що не було жодної вимоги прокуратури, якої б я не виконав», – сказав Ющенко. Він наголосив, що бажає, аби справа якнайшвидше була передана у суд і вже суд встановив винних.

«Тому, безумовно, ці політичні компоненти, додані у справу, роблять мене більш песимістичним щодо її завершення. Я не думаю, що таку лінію поведінки повинна мати Генеральна прокуратура після п’яти років роботи по цій справі», – сказав екс-Президент.

Ющенко пообіцяв, що робитиме усе необхідне для того, щоб справа розслідувалась і рухалась вперед. «Але хочу натякнути, що ця справа залежить далеко не від дій самої Генеральної прокуратури, бо вона має занадто великих політичних патронів», – додав Ющенко.

На завтрашній ранок колишнього Президента викликали до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури у справі про його отруєння в 2004 році.
XS
SM
MD
LG