Доступність посилання

ТОП новини

Акімова: страхова медицина в Україні можлива не раніше 2014-го


Перший заступник голови Адміністрації Президента України Ірина Акімова вважає за можливе запровадження системи обов’язкового медичного страхування в країні не раніше, ніж через три роки. Про це вона заявила перед нарадою з питань реформування системи охорони здоров’я.

«У майбутньому, коли система набуде цивілізованих рамок, природно, передбачається введення обов’язкового медичного страхування. За оцінками фахівців, це може бути зроблено не раніше, ніж через 3 роки», – сказала Акімова.

За її словами, чинний порядок фінансування системи охорони здоров’я є неефективним, і його попередньо потрібно оптимізувати перед тим, як запроваджувати страхову медицину.

Крім того, перший заступник голови Адміністрації зауважила, що необхідно буде визначити джерела й шляхи, через які можна буде забезпечувати необхідне фінансування в самій системі медичного страхування.

Акімова також висловила сподівання на ухвалення Верховною Радою найближчим часом законів, які закладуть основу для проведення реформи системи охорони здоров’я.

Серед них вона назвала законопроект, який наразі розглядається, про внесення змін до законодавчих актів з надання медичної допомоги; законопроект про лікувальні заклади; про екстрену допомогу, а також законопроект щодо пілотних регіонів, в яких з цього року запускають пілотні проекти з проведення реформи системи охорони здоров’я.
XS
SM
MD
LG