Доступність посилання

ТОП новини

У Києві зібрали найбільшу мапу України


У рамках відзначення Дня Соборності України сьогодні у Києві зібрали з пазлів найбільшу мапу держави розміром 60 квадратних метрів.

Акцію здійснили з ініціативи партій «Фронт змін», «За Україну!», Української республіканської партії «Собор», за підтримки громадських організацій та молодіжних рухів. Рекорд зафіксували експерти Книги рекордів України.

Аналогічні акції (збирання мапи України) відбулись і в інших містах держави. Найбільші карти країни зібрали у Львові, Луганську, Вінниці, Кировограді, повідомили прес-служби партій «Фронт змін» та «За Україну!».

Також із нагоди Дня Соборності по Хрещатику пронесли найбільший Державний Прапор України, виготовлений майстрами з Донбасу з ініціативи Української Народної Партії.

А з ініціативи творчого об’єднання «Остання барикада» у Києві політики, журналісти, письменники та музиканти зіграли «політичний вертеп» – гостру сатиру на тему сучасної ситуації в Україні. Автори вистави – письменники Лесь Подерв’янський, Артем Полежака та Олександр Ірванець, режисер – Олесь Доній. Серед виконавців головних ролей – актори Богдан Бенюк та Євген Нищук, письменники і видавці брати Капранови, журналісти Лідія Таран та Антін Мухарський, інші відомі в Україні митці.
XS
SM
MD
LG