Доступність посилання

ТОП новини

Віче на Софійській площі: «від Соборності українських земель – до єдності українського народу»


Під гаслом «Від Соборності українських земель – до єдності українського народу» у Києві біля храму Святої Софії відбулося Всеукраїнське віче за участю представників правих політичних партій та громадських організацій національно-демократичного напряму.

Учасники віча приїхали до Києва з усіх областей України, щоб на історичному місці, де 22 січня 1919 року було проголошено Злуку українських земель, відзначити цю дату.

На вічі ухвалили звернення до керівництва України з вимогою «припинити політику роз’єднання українців та репресії проти опозиційних партій і громадських організацій; забезпечити демократичний розвиток України», а також звільнити тих урядовців та чиновників, які захищають інтереси Кремля.

Звертаючись до українського народу, учасники віча закликали «єднатись і боротися за вільну, соборну Україну» усіх українців, якою б мовою вони не розмовляли, яку б релігію не сповідували.

За даними МВС, віче відбулось без провокацій та конфліктів поміж учасниками. На цьому заході були присутні близько десяти тисяч осіб.

Раніше міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов повідомив про наявність у правоохоронців інформації про можливе «кровопролиття», але 21 січня керівництво МВС оголосило, що інформація не підтвердилась.

За словами учасників віча з Житомирщини та Дніпропетровщини, при виїзді до Києва міліція намагалась перешкоджати рухові їхнього автотранспорту.
XS
SM
MD
LG