Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині продовжує діяти особливий режим


У Донецькій області після вибухів, здійснених невідомими особами в Макіївці, надалі діє особливий режим на об’єктах життєзабезпечення, повідомив перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Сергій Дергунов.

«Стосовно особливого становища, режим посилений залишається і може бути зупинений лише після того, як виявлять і затримають учасників цього процесу. Тому і медичні заклади, і органи внутрішніх справ несуть службу так, як належить їм нести», – повідомив Дергунов.

Він також підтвердив, що основна версія вибухів, яка розглядається, пов’язана зі здирництвом.

«Версію озвучив Хорошковський (голова СБУ Валерій Хорошковський), я думаю, що вона дуже близька до істини, я думаю, це просто банальне здирництво. І коли люди побачили масштаб операції, коли люди побачили, як включилася в роботу державна машина, просто не прийшли за грошима», – сказав перший заступник голови облдержадміністрації.

У Макіївці в четвер рано-вранці сталися два вибухи, на відстані 600 метрів один від одного. Жертв і постраждалих немає.

Поблизу одного з місць вибуху на стіні виявили прикріплений конверт, в якому містилася вимога виплатити велику суму грошей «від людей, які відомі в Макіївці». Також невідомі погрожували, що в разі невиконання вимог у різних місцях Макіївки прогримлять ще п’ять вибухів.
XS
SM
MD
LG