Доступність посилання

ТОП новини

Марію Амелі депортували з Норвегії до Росії


У понеділок рейсом російської авіакомпанії «Аерофлот» з Норвегії до Росії депортували 25-літню уродженку Північної Осетії Мадіну Саламову, більш відому під псевдонімом Марія Амелі, повідомляє з Осло кореспондент Радіо Свобода.

За майже 10 років нелегального перебування у Норвегії Марія Амелі закінчила школу й університет, а в 2010 році опублікувала книжку «Незаконний норвежець», за яку була удостоєна звання «Норвежець року». Однак після того, як дівчина подала в міграційну службу самостійне прохання про дозвіл на проживання, вона була затримана з метою висилки до Росії.

«Я можу підтвердити, що ми провели процедуру депортації Мадіни Саламової. Її необхідно було вислати з країни якомога швидше», – сказала директор поліцейської імміграційної служби Норвегії Інґрід Вірум.

Минулої суботи норвезькі правозахисники провели збір підписів на захист Марії Амелі і передали їх міністрові закордонних справ Норвегії Йонасу Ґар Стьоре. У відповідь на це міністр заявив, що закон має бути єдиним для всіх і нелегальній іммігрантці доведеться виїхати. За його ж словами, після депортації у Саламової буде право оформити дозвіл на працю за встановленим порядком і повернутися до Норвегії.
XS
SM
MD
LG