Доступність посилання

ТОП новини

Росія: проти Ходорковського і Лебедєва можуть порушити нову справу


Проти Михайла Ходорковського і Платона Лебедєва можуть порушити третю кримінальну справу. Про це заявили державні обвинувачі у другій справі екс-співвласників ЮКОСа в інтерв’ю російській газеті «Комсомольська правда», опублікованому сьогодні.

За словами прокурорів Валерія Лахтіна і Гульчехри Ібрагімової, зараз у розшуку перебувають 18 співучасників засуджених. Якщо в ході їх пошуку будуть виявлені нові факти злочинів, то Ходорковському і Лебедєву висунуть додаткові звинувачення.

Колишні співвласники ЮКОСа, які відбувають тюремне ув’язнення за несплату податків, наприкінці грудня були засуджені до 13 з половиною років колонії загального режиму за звинуваченням у розкраданні нафти і легалізації незаконних доходів на суму близько 30 мільярдів доларів.

Сьогодні ж президент Росії Дмитро Медведєв поскаржився на тиск з боку неназваних іноземних лідерів, які, за його словами, «примушують вплинути на вітчизняне правосуддя, у якому найгучнішим прикладом став вердикт у справі ЮКОСа».

Медведєв, промовляючи у своїй приміській резиденції, не коментував вироку, однак закликав зберігати незалежність та авторитет суду.
XS
SM
MD
LG