Доступність посилання

ТОП новини

У московському теракті загинула громадянка України – МНС Росії


У Москві посилені заходи безпеки після вибуху в аеропорту «Домодєдово», в результаті якого загинули щонайменше 35 осіб, ще понад півтори сотні людей поранені. У понеділок у московському аеропорту «Домодєдово» о 16:40 за московським часом в міжнародному терміналі російського аеропорту прогримів вибух

Серед загиблих в теракті в московському аеропорту «Домодєдово» є громадянка України. Такі дані оприлюднив сайт Міністерства з питань надзвичайних ситуацій Росії. Цю інформацію підтвердив у вівторок речник Міністерства закордонних справ України Олександр Дикусаров.

«На жаль, це правда», – сказав він. Загибла українка була жителькою Одеси. Її сім’ю поінформували про те, що сталося.

Ганна Машутіна (Яблонська)
(фото з: http://m-u.livejournal.com/455632.html)
Відповідно до повідомлення Міністерства Росії у справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих, загибла – Ганна Машутіна 1981 року народження.

Як повідомив редактор журналу «Мистецтво кіно» Данило Дондурей, Машутіна прилетіла до Москви, щоб отримати премію, засновану журналом «Мистецтво кіно», за п’єсу «Язичники».

Раніше один з колег-літераторів повідомив на своїй сторінці у інтернетному «Живому журналі» про смерть 29-річного драматурга Ганни Яблонської, яка прибула до Москви, щоб отримати престижну премію за кіносценарій. Ймовірно, в цих повідомленнях ідеться про одну й ту ж особу.

Серед загиблих також громадяни Німеччини, Болгарії, Узбекистану. Список неповний, особи дев’яти загиблих ще не встановлені. Як відомо, за півгодини до теракту в «Домодєдово» приземлився літак з Одеси.



У Москві посилені заходи безпеки після вибуху в аеропорту «Домодєдово». За даними Міністерства охорони здоров’я Росії, внаслідок вибуху в аеропорту «Домодєдово» напередодні увечері загинули 35 людей, 110 – поранені, з них у тяжкому і вкрай тяжкому стані – 43 людини.

Президент Росії Дмитро Медведєв назвав вибух у «Домодєдово» терактом і пообіцяв знайти винних. Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун сказав, що «вражений цим невиправданим актом насильства проти невинних людей». Президент США Барак Обама засудив «обурливий акт тероризму» і запропонував Росії будь-яку допомогу.

Держсекретар США Гілларі Клінтон заявила, що Сполучені Штати поруч з росіянами у цей час смутку. «Я хочу рішуче засудити теракт в аеропорту Москви. Ми разом з народом Росії в момент скорботи і горя. Ми висловлюємо наші співчуття і солідарність, оскільки вони продовжують боротьбу для ліквідації міжнародної терористичної загрози», – сказала Гілларі Клінтон.



Поки що ніхто не взяв на себе відповідальності за теракт. Останній дотепер акт насильства з численними жертвами стався в Москві у березні 2010 року, коли дві жінки-смертниці з Дагестану здійснили вибухи в метро, вбивши 40 осіб.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG