Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура відмовилася закрити справу Тимошенко


Генпрокуратура відмовила лідеру партії «Батьківщина», екс-прем’єрові Юлії Тимошенко в задоволенні її клопотання про закриття порушеної проти неї кримінальної справи. Про це Тимошенко повідомила сьогодні після майже п’ятигодинного допиту в Генпрокуратурі.

«Сьогодні я отримала відповідь Генерального прокурора на моє обґрунтоване клопотання щодо закриття кримінальної справи по кіотським грошам. Він дав відмову, незважаючи на те, що нами наведені детальніші аргументи, що ніякого складу злочину не було, і що кіотські гроші ніколи не витрачалися», – сказала вона.

Екс-прем’єр вкотре наголосила, що її уряд виконував свої зобов’язання перед пенсіонерами, використовуючи кошти з єдиного казначейського рахунку. «Кіотські гроші з моменту їх отримання лежать на спеціальному рахунку і нікуди не були перерозподілені», – наголосила Тимошенко.

18 січня екс-прем’єр заявила, що внесла на розгляд слідчих клопотання про необхідність закриття кримінальної справи, порушеної проти неї за обвинуваченням у нецільовому використанні коштів, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу.

Сьогодні Генпрокурор Віктор Пшонка заявив, що слідчі ГПУ поновили розслідування кримінальної справи стосовно Тимошенко на її прохання і прохання її адвоката.
XS
SM
MD
LG