Доступність посилання

ТОП новини

У Тбілісі стартував «ПІК» – Перший інформаційний кавказький телеканал


Нова телекомпанія, презентація якої пройшла в Тбілісі в Будинку Європи – «ПІК» – буде здійснювати шестигодинне мовлення російською мовою і охопить територію Південного і Північного Кавказу, України, Білорусі, Східної Європи, Росії, Туреччини та Ірану.

Після реорганізації, що зайняла півроку, сьогодні о 16 годині за місцевим часом Перший інформаційний кавказький вийшов в ефір по супутнику Hotbird.

Керівництво телекомпанії «ПІК» має на меті «встановити нові стандарти журналістики в регіоні і залучити народи Південного і Північного Кавказу у всесвітню інформаційну революцію».

Роберт Парсонс, генеральний директор телеканалу, який раніше був кореспондентом ББС у Тбілісі та директором грузинської редакції Радіо Свобода обіцяє, що інформація телеканалу «ПІК» буде об’єктивною і зруйнує стереотипи:

«Ми ні в якому разі не будемо пропагандистським телебаченням. Я дуже добре розумію, що пропаганда для нас – це смерть. Я ніколи не працював і не буду працювати для пропагандистського каналу», – повідомив Парсонс на презентації у Тбілісі у вівторок.

Керівники «ПІК» не виключають, що мовлення нового телеканалу викличе невдоволення Кремля і може стати новим приводом для суперечок між Грузією і Росією після війни в Південній Осетії в серпні 2008 року.
XS
SM
MD
LG