Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура відмовилася від претензій до приватизації «Луганськтепловоза»


Прокуратура Києва відкликала свою касаційну скаргу на ухвалу Київського апеляційного господарського суду від грудня 2010 року, що підтвердив законність приватизації 76 відсотків акцій компанії «Луганськтепловоз». Про це повідомили в прес-службі прокуратури.

За даними відомства, Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження щодо припинення взаємних зобов’язань між Фондом держмайна України і покупцем «Луганськтепловоза» – «Брянським машинобудівним заводом» шляхом проведення взаємозаліку за договірними зобов’язаннями й укладення між сторонами мирової угоди.

«Оскільки прокуратурі Києва стало відомо про наявність зазначених обставин після подачі касаційної скарги на ухвалу Київського апеляційного господарського суду від 6 грудня 2010 року, касацію відкликали», – повідомили в прокуратурі.

У червні цього року ФДМУ визнав переможцем конкурсу із продажу 76% «Луганськтепловоза» Брянський машзавод, який запропонував за нього 410 мільйонів гривень за стартової ціни 400 мільйонів.

1 вересня фонд запропонував машзаводу розірвати договір купівлі-продажу, оскільки російська компанія не оплатила купівлю.

У грудні Апеляційний госпсуд Києва задовольнив апеляцію Брянського машзаводу на рішення Господарського суду Києва від 22 жовтня, який за позовом ФДМУ розірвав договір купівлі-продажу 76% акцій «Луганськтепловоза».

15 грудня Кабінет Міністрів дозволив Фонду державного майна укласти мирову угоду з компанією «Брянський машинобудівний завод» (Росія) про приватизацію холдингової компанії «Луганськтепловоз».
XS
SM
MD
LG