Доступність посилання

ТОП новини

У Тимошенко обіцяють надати ГПУ переклад запрошення в Брюссель


Адвокат лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко Богдан Ференц сьогодні подасть до Генеральної прокуратури легалізовані переклади українською мовою запрошень щодо відвідання екс-прем’єром Брюсселя. Про це повідомили у прес-службі партії «Батьківщина».

Як заявив член «Батьківщини» Григорій Немиря, голова представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра повідомив, що президент Європарламенту Єжи Бузек планує зустрітися з Тимошенко у Брюсселі вранці 2 лютого.

Водночас у партії нагадали, що 25 січня прокуратура відмовила екс-прем’єрові в її клопотанні відвідати Брюссель, пояснивши це тим, що документи, які підтверджують факт запрошення, подані англійською мовою.

У «БЮТ-Батьківщині» заявили, що Генпрокуратура за завданням Президента Януковича навмисне затягує час, аби зірвати візит Тимошенко до Європи.

Сьогодні в Генеральній прокуратурі заявили, що відмовили лідерові «Батьківщини» в поїздці до Брюсселя через неналежно оформлене клопотання.

При цьому, як наголосили в прес-службі ГПУ, давати дозвіл на виїзд особі, яка перебуває на підписці про невиїзд, є не обов’язком, а правом слідчого, тобто його прямою процесуальною компетенцією.
XS
SM
MD
LG