Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко не пускають до Брюсселя


Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко
Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко

Київ – Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, яка досі перебуває на підписці про невиїзд, наразі так і не отримала згоди слідчого Генпрокуратури на її поїздку до Брюсселя. У Генеральній прокуратурі заявляють, що відмовили екс-прем’єр-міністру через неналежно оформлене клопотання. Тим часом соратники Тимошенко заявляють, що спроба чинної влади не пустити лідера «Батьківщини» за кордон може спричинити міжнародний скандал.

«Учора під час допиту слідчий відмовив Ю.Тимошенко в задоволенні її клопотання про можливість поїздки до Брюсселя, оскільки вона представила запрошення без належного оформлення», – підкреслено в заяві Генпрокуратури.

При цьому в Генпрокуратурі додали, що давати дозвіл на виїзд особі, яка перебуває на підписці про невиїзд, – є не обов’язком, а правом слідчого, тобто його прямою процесуальною компетенцією.

Крім того, у Генпрокуратурі наполягають, що слідчі 17 січня цього року поновили провадження у кримінальній справі стосовно Тимошенко на її прохання та звернення її адвоката.

Також слідчий Генеральної прокуратури не задовольнив клопотання Тимошенко про закриття кримінальної справи, порушеної щодо неї за обвинуваченням у вчиненні тяжкого злочину, передбаченого ч.3 ст.365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, що спричинили тяжкі наслідки).

«Усі ці та інші звинувачення Тимошенко на адресу прокуратури є ні чим іншим, як намаганням здійснити тиск на слідство та спробою його дискредитації», – йдеться у повідомленні.

Влада роздмухує міжнародний скандал – прес-служба «Батьківщини»

Як і пообіцяла напередодні сама Юлія Тимошенко після чергового допиту, слідчий Генпрокуратури вже сьогодні отримає легалізовані переклади документів про її запрошення відвідати Брюссель. Їх подасть адвокат Богдан Ференц. Про це повідомили у прес-службі партії «Батьківщина».

Як зазначив член «Батьківщини» Григорій Немиря, голова Представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануел Пінту Тешейра повідомив, що Президент Європарламенту Єжи Бузек планує зустрітися з ЮлієюТимошенко у Брюсселі вранці 2 лютого.

Однак у «Батьківщині» вважають, що Генпрокуратура за завданням Президента України Віктора Януковича навмисне зволікає, аби зірвати візит Тимошенко у Європу.

«Тим самим Янукович, роздмухуючи міжнародний скандал, вкотре завдає шкоди міжнародному іміджу України та підриває перспективу інтеграції України до Євросоюзу», – зазначено у повідомленні прес-служби партії «Батьківщина».

Генеральний секретар Європейської народної партії Антоніо Лопес-Істуріас на початку січня запросив Юлію Тимошенко у Брюссель для «для зустрічі з провідними європейськими політиками та для координації спільних дій щодо підтримки демократії в Україні».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG