Доступність посилання

ТОП новини

Гриценка звинувачують у завданні збитків на 23 мільйони гривень


Сума попереднього збитку, завданого державі в результаті зловживання службовим становищем екс-спікера кримського парламенту Анатолія Гриценка, становить 23 мільйони гривень. Про це заявив сьогодні в Сімферополі прокурор Криму Степан Молицький.

За його словами, Гриценко під час перебування головою райдержадміністрації Ленінського району Криму вчинив дії проти планового припинення права використання військовим санаторієм «Азовський» землі загальною площею близько п’яти тисяч гектарів.

Наразі колишній спікер парламенту перебуває в ізоляторі тимчасового утримання і скарг з його боку не надходило, зазначив прокурор. Крім того, наразі в суді вирішується питання про запобіжний захід для Гриценка.

Прокуратура Криму наполягає на арешті. Це спричинено тяжкістю інкримінованого злочину, а також тим, що Гриценко може перешкоджати встановленню істини, заявили в прокуратурі.

При цьому Молицький запевнив, що у справі з затриманням кримського спікера «політики немає».

За словами кримського прокурора, окрім кримінальної справи, яку наразі розслідує українська прокуратура, стосовно екс-спікера розглядають і інші факти зловживань.

У справі про зловживання службовим становищем, за якою проходить Гриценко, передбачене покарання від 7 до 10 років позбавлення волі.
XS
SM
MD
LG