Доступність посилання

ТОП новини

У Єгипті тривають протести


Єгиптяни третій день поспіль протестують проти влади Хосні Мубарака, який керує країною майже тридцять років. Сьогодні вранці в Каїрі і Суеці зібралися невеликі групи демонстрантів.

Тим часом, відомий прихильник реформ Мохаммед Ель-Барадеї, який до листопада 2009 року очолював Міжнародне агентство з атомної енергії, має прибути на батьківщину зі свого будинку у Відні. Аналітики припускають, що його приїзд може посилити протести, яким дотепер не вистачало лідера.

Держсекретар США Гілларі Клінтон закликала єгипетську владу до реформ, а не боротьби з демонстрантами. «Ми твердо переконані, що єгипетський уряд має можливості для здійснення політичних, економічних і соціальних реформ, щоб задовольняти законні потреби і інтереси єгипетського народу», – сказала Гілларі Клінтон.

Тим часом, напередодні поліція в Каїрі застосувала сльозогінний газ і гумові кулі для розгону демонстрантів, деякі з яких кидали каміння в поліцейських і підпалювали автомобільні покришки.
У Суеці демонстранти підпалили адміністративні будівлі. Під час заворушень загинули щонайменше четверо людей.

Влада затримала близько 860 учасників протестів і заблокувала доступ до соціальних і мобільних мереж, за допомоги яких демонстранти координують свої дії.
XS
SM
MD
LG