Доступність посилання

ТОП новини

Інспектора ДАІ звільнили за неповагу до української мови


Інспектора Одеського міського управління ДАІ, який продемонстрував неповагу до державної мови, звільнили з органів внутрішніх справ. Про це повідомили в прес-службі Департаменту ДАІ.

За даними відомства, ДАІ провело службову перевірку за фактом відео, що з’явилося в інтернеті, на якому демонструвалося небажання інспектора ДАІ Одеси спілкуватися з водієм українською мовою. Одночасно працівника Державтоінспекції звинувачували у неповазі до державної мови.

Як повідомили в Департаменті ДАІ, перевірка підтвердила: інспектор дійсно дозволив собі публічну демонстрацію неповаги до державної мови, дискредитуючи звання працівника міліції, тому його вирішили звільнити.

Одночасно заходів дисциплінарного впливу (від суворої догани до звільнення з посади) вжили до його керівників, які не забезпечили належну професійну підготовку старшого сержанта міліції, повідомили в ДАІ.

22 січня інспектор Одеського міськуправління ДАІ під час виконання своїх службових обов’язків відмовився спілкуватися державною мовою з водієм приватного автомобіля. Під час розмови він заявив, що не розуміє «телячу мову».
XS
SM
MD
LG