Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко заявляє про тиск на сільських лікарів для отримання свідчень проти неї


Лідер партії «Батьківщина», колишній прем’єр Юлія Тимошенко звинувачує Генеральну прокуратуру і Службу безпеки України у тиску на сільських лікарів, щоб вони дали свідчення про недоцільність закупівлі її Кабінетом Міністрів автомобілів «швидкої допомоги».

«Генеральна прокуратура разом зі Службою безпеки України вже півроку знущається над лікарями і керівниками сільських лікарень, знущається для того, щоб вони письмово давали свідчення, що ці машини стоять без використання і що це були зайве витрачені кошти», – сказала Тимошенко.

Однак, за її словами, працівники сільських медичних закладів відмовляються надавати такі свідчення, а навпаки направляють листи про кількість врятованих життів за допомогою цих транспортних засобів, про економічність їх експлуатації. «Крім того вони в цих листах висловили подяку за те, що такий транспорт був поставлений, тому що останній транспорт в деяких селах постачався ще на початку 90-х років», – заявила екс-прем’єр.

Тимошенко також заявила, що фракція «БЮТ-Батьківщина» ініціюватиме перерозподіл видатків державного бюджету для продовження закупівлі машин для сільських лікарень. За її словами, вже підготовлений і внесений до Верховної Ради відповідний законопроект.

Як заявила екс-прем’єр, у документі пропонується скоротити видатки на утримання Президента України, Державного управління справами та спрямувати ці фінансові ресурси на закупівлю автомобілів для сільських амбулаторій.

Тимошенко наголосила, що кошти, передбачені для закупівлі президентських літаків, мусять бути виділені Міністерству охорони здоров’я на програму оснащення сільських медичних закладів.

Генпрокуратура 27 січня порушила кримінальну справу проти Тимошенко за підозрою в тому, що вона, будучи прем’єром, використала не за призначенням 67 мільйонів гривень із державного бюджету, виділені під гарантію уряди на закупівлю та ввезення в країну тисячі автомобілів Opel Combo для медичних цілей.

За даними Генпрокуратури, ціна закуплених автомобілів була завищена, крім того, вони не підходять як машини швидкої допомоги.

Проти Тимошенко також порушена справа за підозрою в нецільовому використанні коштів, отриманих від продажу квот на викиди парникових газів за Кіотським протоколом.
XS
SM
MD
LG