Доступність посилання

ТОП новини

УЄФА може позбавити Україну права на Євро-2012


УЄФА може позбавити Україну права на проведення Євро-2012 у разі продовження втручання органів державної влади у діяльність української Федерації футболу. Як повідомляє офіційний сайт Союзу європейських футбольних асоціацій, про це йдеться в листі на адресу ФФУ.

Згідно з повідомленням, виконком УЄФА під головуванням президента Мішеля Платіні розглянув питання стосовно листа ФІФА до Федерації футболу України від 24 січня, в якому йдеться про втручання представників державних органів влади у діяльність національної асоціації. Виконавчий комітет УЄФА підтримав позицію ФІФА.

Відтак УЄФА направив лист до ФФУ з вимогою вжити «необхідних конкретних заходів та надати відповідне підтвердження, що ці процеси припинились». В УЄФА констатують, що поза всяким сумнівом дискваліфікація Федерації футболу України призведе, з-поміж іншого, до того, що жодні клуби, які належать до ФФУ, не зможуть брати участь в змаганнях під егідою УЄФА, як і національні збірні України не матимуть права змагатися в турнірах УЄФА.

Більш того, у листі УЄФА до ФФУ мовиться: «Виконавчий комітет УЄФА одностайно вирішив, що у разі призупинення членства ФФУ в складі ФІФА проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року в Україні було б нерозумним».

Як превентивний захід УЄФА вирішив у жеребкуванні відбірного турніру молодіжного чемпіонату Європи-2013, що пройде у четвер, 3 лютого, заздалегідь відправити збірну України в групу із шести команд, а не із п’яти. Таким чином, у разі дискваліфікації ФФУ та автоматичного вилучення збірної України з цього турніру календар матчів зазнає мінімальних змін.

Аналогічна процедура буде застосована до Боснії та Герцеговини, яка також ризикує припиненням членства у ФІФА.

У січні ФІФА вимагала від ФФУ підтвердити, що члени федерації припинили будь-яку діяльність, спрямовану на організацію виборів до закінчення терміну повноважень керівництва ФФУ в 2012 році.

До цього деякі футбольні функціонери ініціювали внесення до порядку денного конгресу питання про відставку президента ФФУ Григорія Суркіса.
XS
SM
MD
LG