Доступність посилання

ТОП новини

«Аль-Джазіра» повідомляє про 70 загиблих в Єгипті, влада – про 38


Понад 70 осіб загинули і більше тисячі поранені в ході запеклих сутичок між демонстрантами і поліцейськими в Єгипті, повідомив міжарабський телеканал «Аль-Джазіра». За його даними, в Суеці підтвердили загибель не менше 27 осіб, в Александрії – 23, в Каїрі – 22. Влада твердить про 38 загиблих.

Протести в Єгипті
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:12 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ


Близько тисячі демонстрантів 29 січня спробували штурмом взяти приміщення міністерства внутрішніх справ Єгипту. Про це повідомляє Reuters із посиланням на телеканал «Аль-Джазіра». Поліція, яка охороняє приміщення, відкрила у відповідь вогонь.

Коментатори «Аль-Джазіри» відзначають, що приміщення МВС в народі називають «будинком тортур», воно є одним із символів правлячого режиму.

За даними телеканалу, на центральній площі Каїра зібрались близько 50 тисяч осіб, які протестують проти президента країни Хосні Мубарака. Мітинги проходять і в інших містах Єгипту.



Тим часом, влада Єгипту оголосила про продовження режиму комендантської години. Він почне діяти не о 18:00, як раніше, а о 16:00, і триватиме до восьмої ранку.

Демонстрації з вимогою відставки Хосні Мубарака відбулися 28 січня в Каїрі, Суеці, Александрії і ще кількох містах, попри попередження влади про те, що масові виступи будуть жорстко придушуватися.

Для розгону демонстрантів поліція використала сльозогінний газ, гумові кулі. Під вечір на вулицях з’явилися військові підрозділи. В Каїрі, а потім по всій країні, оголосили комендантську годину.
XS
SM
MD
LG