Доступність посилання

ТОП новини

Тривають масові заворушення в Єгипті



В Єгипті тривають масові заворушення проти авторитарного правління 82-річного президента Хосні Мубарака, який перебуває при владі з 1981 року.

За офіційними даними, число жертв перевищило сто осіб, деякі джерела стверджують, що загиблих значно більше. Щонайменше дві тисячі людей поранені.

Катарський супутниковий телеканал «Аль-Джазіра» повідомляє про інші цифри – 150 убитих і близько 4000 поранених.

Влада Єгипту ввела війська до курортного міста Шарм-ель-Шейх, повідомляє «Аль-Джазіра».

США евакуюють своїх громадян із Єгипту. Також евакуацію планують Туреччина і Азербайджан. Стало відомо, що загинув один із співробітників посольства Азербайджану.

США виступають за проведення в Єгипті вільних виборів і «організовану» передачу влади новому урядові на демократичних принципах.

Про це заявила державний секретар США Гілларі Клінтон в інтерв’ю американському телеканалові Fox News. Вона заявила, що президент Єгипту Хосні Мубарак не зробив «практично нічого», щоб піти назустріч вимогам учасників масових акцій протесту.

Тисячі маніфестантів знову збираються на вулицях єгипетських міст, готуючись до нових акцій протесту ввечері 30 і 31 січня. Поліція, яку вважають однією з головних опор режиму, в країні фактично зникла.

Люди створюють загони самооборони для захисту своїх домівок від банд мародерів.

В Єгипті виявились на свободі тисячі кримінальників. Зокрема, понад п’ять тисяч в’язнів утекли вночі з тюрми в місті Ель-Фаюм на південь від Каїра. При цьому вони вбили багатьох охоронців.

У мусульманському Єгипті неділя – робочий день, однак 30 січня зачинені всі державні установи, банки, біржі, університети і школи.

Функції забезпечення правопорядку взяло на себе військо.

Протести в Єгипті
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:12 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG