Доступність посилання

ТОП новини

Суд визнав законним зняття з Пукача обвинувачення в замовному вбивстві


Печерський районний суд Києва визнав законною постанову Генпрокуратури про закриття кримінальної справи стосовно екс-керівника департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача в частині обвинувачення в замовному характері вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

На сьогоднішньому засіданні суд оголосив рішення про відмову в задоволенні клопотань представника інтересів Мирослави Гонгадзе Валентини Теличенко та постраждалого Олексія Подольського. Суд визнав, що аргументи заявників про наявність даних про скоєння Пукачем вбивства на замовлення є оцінними, а слідчий, ухвалюючи постанову, дотримувався норм Кримінально-процесуального кодексу.

Це рішення може бути оскаржене протягом семи днів в апеляційному порядку.

Коментуючи рішення суду, Теличенко сказала: «На жаль, суд повторив помилку прокуратури, яка стверджує, що Пукач діяв, виконуючи наказ Кравченка (екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка) та інших невстановлених осіб, але не вбачає в цьому замовного характеру вбивства».

Адвокат наголосила, що вона та Олексій Подольський не задоволені таким рішенням і будуть його оскаржувати в апеляційному суді. За словами Теличенко, це рішення свідчить про «спробу слідства допомогти особам, які були зацікавлені у вбивстві, не бути притягнутими до відповідальності», тобто, Пукач залишається «крайнім та останнім у ланцюжку цього злочину».

Раніше Теличенко та Подольський просили суд скасувати постанову про закриття кримінальної справи стосовно Пукача в частині обвинувачення в замовному характері вбивства Гонгадзе.
XS
SM
MD
LG