Доступність посилання

ТОП новини

Литвин закликав комітет провести засідання щодо закону про вищу освіту


Голова Верховної Ради Володимир Литвин просить провести засідання парламентського комітету з питань освіти і науки, щоб зняти напруження навколо підготовки закону «Про вищу освіту».

На засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і комітетів він заявив, що у Верховній Раді наразі немає підготовленого законопроекту про вищу освіту. «Але ми розуміємо і поважаємо волевиявлення молоді, тому я прошу комітет з питань освіти та науки вивчити (це питання)», – сказав спікер.

За його словами, необхідно провести розширене засідання комітету і «зняти будь-які підстави для інсинуацій». «Питання болюче, проведіть засідання комітету і не давайте нам додаткової роботи», – сказав Литвин.

Спікер також попросив комітет з етики та організації роботи Верховної Ради вивчити питання, як проходять засідання комітету з питань освіти та науки.

Сьогодні біля будинку Верховної Ради понад сотня київських студентів протестують проти ухвалення оновленого закону про вищу освіту, зокрема, проти планованого скорочення держзамовлення. У листівках, які роздають охочим, йдеться про те, що в разі ухвалення оновленого закону чесний вступ до вишів стане неможливим.
XS
SM
MD
LG