Доступність посилання

ТОП новини

Про «особисті інтереси» в справі про виплату пенсій говорити не можна – Пинзеник


Колишній міністр фінансів України Віктор Пинзеник в ефірі Радіо Свобода заявив, що говорити про «особистий умисел» урядовців у справі про використання екологічних коштів для виплати пенсій не можна.

«Коли мова йде про особисті інтереси у використанні коштів для виплати пенсій, тут коментарів не треба, бо це не той випадок, де є особистий умисел. Наприклад, коли мова йде про казначейський рахунок – це все одно, що депозит у банку, бо там не видно, чи є гроші. От я тримаю депозит у банку і не можу сказати, хто отримав кредит із моїх грошей. Казначейство – це найбільший банк України. Він відрізняється від звичайних банків тим, що не видає кредитів. Всі гроші, які там є, вони збиті до купи. Вони показані тільки в обліку. Але коли банк видає з рахунку гроші, то невідомо, чиї гроші він видає», – сказав Пинзеник, відповідаючи на запитання щодо того, чи є, на його думку, звинувачення проти колишнього керівництва і членів уряду, політичними чи економічними.

Генеральна прокуратура звинувачує екс-прем’єра Юлію Тимошенко у справі про нецільове використання коштів, отриманих за Кіотським протоколом. Як мовиться в постанові про обвинувачення Тимошенко, вона на посаді прем’єра в розпал світової фінансово-економічної кризи, «діючи умисно, з особистих інтересів», ухвалила рішення «щодо використання частини коштів, які надійшли від продажу квот на викиди парникових газів та мали цільове призначення, на покриття видатків Держбюджету, передусім зобов’язань із виплати пенсій».
XS
SM
MD
LG