Доступність посилання

ТОП новини

В Україну прибуває місія МВФ


Сьогодні місія Міжнародного валютного фонду має прибути до Києва. Метою цього візиту є проведення переговорів щодо другого перегляду програми співпраці України і МВФ. Представники влади переконані, що рішення фонду буде позитивним для України.

Член парламентського комітету з питань економічної політики, регіонал Олексій Плотніков, сказав Радіо Свобода, що більшість умов МВФ виконані. «Що стосується бюджетної політики, то у нас виконуються параметри дефіциту. Що стосується показників інфляції, у нас вони витримуються. У нас витримуються показники зростання. Буде здійснюватися пенсійна реформа, реформа ЖКГ. Тобто, всі ті параметри, про які йшлося у меморандумі з МВФ або вже виконані, або знаходяться у стадії виконання», – твердить Плотніков.

Опозиціонери натомість кажуть про існування значних проблем: зокрема, бюджет «Нафтогазу» не скорегований, а пенсійна реформа повною мірою не проведена. Окрім цього, вважає заступник голови парламентського комітету з питань економічної політики, представник франції БЮТ – «Батьківщина» Ігор Єресько, на рішення МВФ впливатиме і політична ситуація в Україні.
XS
SM
MD
LG