Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ: опозиція не об’єднуватиметься навколо «антинародних реформ»


Опозиція не об’єднуватиметься навколо реформ, ініційованих Президентом України Віктором Януковичем, заявляє заступник лідера фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Соболєв.

«Сьогодні кожен почув, що і Президент, і спікер (голова Верховної Ради Володимир Литвин) закликали об’єднатися заради одного – пролонгувати термін повноважень цього парламенту, щоб ухвалити антинародні рішення про пенсійну реформу, про реформу трудового законодавства, про мовну реформу, про реформу освітніх програм. Тому я думаю, що навколо цього ні нація, ні країна ніколи не об’єднаються», – сказав Соболєв, коментуючи виступ Януковича і Литвина під час відкриття чергової сесії парламенту.

«А теза Литвина про те, що нам потрібен круглий стіл, підтверджена і у виступі Президента ... мені здається, що потрібно було б встановити місце, де краще проводити цей круглий стіл – на Лук’янівці або в якомусь СІЗО. Тільки в таких умовах ця влада може спілкуватися з опозицією», – сказав бютівець.

«Ми на таке спілкування не підемо», – заявив депутат.

При цьому Соболєв спрогнозував, що на засідання парламенту сьогодні буде винесене питання про пролонгацію термінів повноважень нинішньої Верховної Ради і Президента Януковича.

«І ми побачимо: чи буде момент істини. Хто залишається в опозиції, а хто думає і далі служити цій антинародній владі», – сказав він.

Президент Віктор Янукович під час сьогоднішнього виступу в парламенті закликав усіх політиків об’єднатися для проведення реформ і модернізації країни.
XS
SM
MD
LG