Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко звинувачує владу в тискові на депутатів БЮТ


Лідер партії «Батьківщина» і блоку свого імені Юлія Тимошенко заявила сьогодні, що останніми тижнями нинішня влада тиснула на депутатів від її політичної сили, «порушуючи кримінальні справи проти членів їхніх родин, проти синів, братів, чоловіків, жінок, батьків».

Вона пояснила результати сьогоднішнього голосування в Верховній Раді про зміни до Конституції тим, що «ці декілька народних депутатів не витримали тиску і політичних репресій».

Ідеться про сімох депутатів, які всупереч рішенню фракції «БЮТ-«Батьківщина» проголосували разом із провладною більшістю за продовження термінів нинішньої Верховної Ради і Президента.

«Не можна засуджувати людей за те, що вони не здатні на подвиги. Але і тримати в команді слабких людей сьогодні ми не маємо права, і тому наша фракція виключила цих депутатів зі свого складу і від того стала сильнішою», – заявила Тимошенко.

Раніше сьогодні Верховна Рада внесла зміни до Конституції України, закріпивши окремою нормою проведення чергових виборів парламенту в останню неділю жовтня 2012 року, а Президента – в останню неділю березня 2015 року.

За ухвалення в цілому цього законопроекту за мінімально необхідних 300 депутатів проголосували 310, серед них і 7 від фракції «БЮТ-«Батьківщина»; відразу після голосування їх виключили з фракції.

За нині чинною Конституцією в редакції 1996 року, чергові парламентські вибори мають відбутися у березні 2011 року, а вибори Президента – у жовтні 2014-го.
XS
SM
MD
LG