Доступність посилання

ТОП новини

Керівник ООН закликає Білорусь поважати права людини


Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун закликав у вівторок президента Білорусі Олександра Лукашенка дотримуватися прав людини.

Керівник Організації Об’єднаних Націй «занепокоєний повідомленнями про переслідування і утримання під вартою журналістів, активістів громадянського суспільства і опозиційних діячів», заявив його речник.

Раніше в вівторок представник у справах свободи преси Організації з безпеки і співпраці в Європі Дуня Міятович повторила заклик до влади Білорусі припинити переслідування незалежних журналістів і засобів інформації.

Тим часом Росія заявила в вівторок, що нові санкції Європейського Союзу і США проти Білорусі розраховані на «підрив соціально-економічної стабільності» в цій країні і «мають контрпродуктивний характер».

Учора ЄС наклав санкції на майже 160 чільних білоруських урядовців, починаючи з президента Олександра Лукашенка. Їм буде заборонено в’їзд на територію країн Євросоюзу, а їхні активи там будуть заморожені.

Схожі нові санкції запровадили вчора і Сполучені Штати Америки.

На Заході широко засуджують жорстоке придушення акцій протесту опозиції після грудневих президентських виборів у Білорусі.
XS
SM
MD
LG