Доступність посилання

ТОП новини

ЄНП розчарована рішенням влади України щодо Тимошенко


Європейська народна партія розчарована відмовою Генеральної прокуратури дозволити колишньому прем’єр-міністрові, лідеру партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко відвідати Брюссель. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Європейської народної партії.

«Я дуже розчарований рішенням української влади заборонити візит Юлії Тимошенко в Брюссель, але я також зовсім не здивований таким розвитком подій, адже воно є ще одним підтвердженням висловленої ЄНП критики щодо ескалації авторитарної практики чинної Адміністрації. Без упередженого ставлення до слідчого процесу зрозуміло, що українська влада погано розуміє європейські цінності й обрала шлях політики сили, що нагадує часи до «помаранчевої революції», – заявив президент Європейської народної партії Вілфрід Мартенс.

Він вкотре висловив солідарність із Тимошенко й заявив, що чекає на зустріч із нею найближчим часом.

Генпрокуратура відмовилася задовольнити клопотання Тимошенко, яка перебуває під підпискою про невиїзд, про можливість відвідати Брюссель.

За інформацією ГПУ, слідчий мотивував свою відмову тим, що на вказаний час призначені слідчі дії у справі. Крім того, за даними Генеральної прокуратури, є оперативні дані про те, що Тимошенко мала намір скористатися поїздкою за кордон, щоб залишити Україну і ухилитися від слідства.

Проти Тимошенко порушені дві справи: одна щодо нецільового використання коштів, отриманих за Кіотським протоколом, інша – через закупівлю тисячі автомобілів Opel Combo для медичних цілей.
XS
SM
MD
LG