Доступність посилання

ТОП новини

У сутичках у Єгипті потерпіли кількадесят осіб


Щонайменше 26 людей, як наразі повідомляють, травмовані сьогодні в столиці Єгипту Каїрі внаслідок сутичок між супротивниками і прихильниками президента країни Хосні Мубарака.

Сутички спалахнули, коли прихильники Мубарака, дехто верхи на конях чи верблюдах, увійшли на площу Тахрір («Визволення») в Каїрі, де триває демонстрація протесту проти влади нинішнього президента.

Сторони почали закидати одне одного камінням, кількох нападників скинули з коней.

Тим часом одна з найпотужніших опозиційних організацій, «Мусульманське братство», заявила сьогодні, що негайному кінцеві влади Мубарака «немає альтернативи».

Натомість військові країни заявили раніше сьогодні, що демонстранти вже донесли свої вимоги, і вони почуті, та закликали учасників протестів повернутися до нормального життя.

Учора пізно ввечері Мубарак виступив із телезверненням і заявив, що вже не балотуватиметься знову на чергових президентських виборах у вересні цього року, але й не піде в відставку негайно і не виїде з країни, як того вимагає опозиція.

Протести в Єгипті тривають уже дев’ятий день. Учора на вулиці Каїра та низки інших міст вийшли сотні тисяч чи й мільйони людей на протест проти влади Хосні Мубарака.
XS
SM
MD
LG