Доступність посилання

ТОП новини

Українцям в Єгипті нічого не загрожує – посол


Єгипет запевняє у відсутності небезпеки для українських туристів у цій країні. Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України, під час зустрічі із заступником міністра закордонних справ Євгеном Микитенком посол Єгипту Ясір Атеф проінформував про останні події в Єгипті, запевнивши, що питання безпеки на єгипетських курортах перебуває під контролем місцевої влади.

Тому, за його словами, життю та здоров’ю іноземних туристів, у тому числі українців, нічого не загрожує.

Микитенко висловив сподівання на якнайшвидше врегулювання ситуації в Єгипті мирним шляхом у рамках відкритого діалогу в інтересах єгипетського народу й усього близькосхідного регіону.

Заступник міністра закликав посла Єгипту вжити всіх необхідних заходів для гарантування безпеки українців, що перебувають у Єгипті, а також при їх бажанні посприяти безперешкодному поверненню в Україну.

Микитенко також висловив сподівання, що взаємовигідні торговельно-економічні відносини між Україною та Єгиптом надалі розвиватимуться в дусі взаємовигідного партнерства.

1 лютого Україна евакуювала з Єгипту 127 своїх громадян, після чого МЗС заявило про відсутність нових прохань українських туристів покинути Єгипет.

На 1 лютого, за інформацією МЗС та українських туроператорів, у Єгипті перебувало 6,5-7 тисяч українських туристів.

Вже десятий день в Єгипті відбуваються акції протесту з вимогою відставки президента Хосні Мубарака.
XS
SM
MD
LG