Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ: право на розробку родовищ нафти і газу треба закріпити за «Нафтогазом»


Фракція «БЮТ-Батьківщина» у Верховній Раді ініціює законодавче закріплення за «Нафтогазом України» виключного права на розробку стратегічних родовищ нафти і газу. Про це заявила колишній прем’єр, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

«Ми підготували законопроект, яким прямо забороняється віддавати стратегічні запаси нафти і газу на таких (невигідних для держави) умовах із сумнівним аферистом-інвестором. У законопроекті ми хочемо передбачити, що такі стратегічні родовища розробляються силами компанії НАК «Нафтогаз», – сказала Тимошенко.

Лідер «Батьківщини» наголосила, що в України є все необхідне для того, щоб самостійно займатися розробкою таких родовищ.

За її словами, 7 лютого представники БЮТ будуть в ультимативній формі вимагати на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради розгляду зазначеного законопроекту парламентом.

Тимошенко додала, що кожному депутатові дадуть екземпляр законопроекту і довідку про Прикерченську ділянку шельфу Чорного моря, у відношенні якої Кабінет Міністрів і компанія Vanco Prykerchenska збираються укласти мирову угоду про передачу цьому підприємству зазначеної ділянки шельфу Чорного моря для видобутку газу і нафти, щоб всі депутати зрозуміли, до яких негативних наслідків для України призведе укладення цієї мирової угоди.

Як заявила Тимошенко, в разі укладення такої мирової угоди Прикерченську ділянку Чорноморського шельфу передадуть Vanco Prykerchenska на умовах договору, укладеного в 2007 році, що за її словами, зовсім не вигідний для України.

За даними екс-прем’єра відповідно до цього договору, Україна буде одержувати лише 10% від видобутку нафти і газу на шельфі.

Кабінет Міністрів має намір укласти мирову угоду з компанією Vanco у лютому.
XS
SM
MD
LG