Доступність посилання

ТОП новини

Парламент достроково припинив повноваження 9 сумісників


Верховна Рада сьогодні достроково припинила повноваження дев’яти депутатів-сумісників. Відповідно до заяв про дострокове припинення повноважень у зв’язку з переходом на роботу до виконавчих органів влади парламент ухвалив рішення позбавити мандатів депутатів фракції Партії регіонів Володимира Демішкана, Миколу Джигу, Григорія Ілляшова, Миколу Злочевського, Леоніда Фесенка, Дмитра Саламатіна, Олексія Боярчука, а також депутата фракції Компартії Ігоря Калєтніка.

Голова регламентного комітету Володимир Макеєнко повідомив, що депутати Василь Горбаль, Геннадій Васильєв (обоє – фракція Партія регіонів), Микола Шершун (фракція Народної партія) подавали заяву про припинення їхніх депутатських повноважень у зв’язку з переходом на роботу до виконавчих органів, проте відкликали свої заяви у зв’язку з їх звільненням із цих посад. Тому питання про припинення їх повноважень сьогодні не виноситься на розгляд сесійної зали.

Крім цього, Верховна Рада також вирішила достроково припинити повноваження Олега Бабаєва – депутата, обраного мером Кременчука Полтавської області.

Водночас для розгляду питання про припинення депутатських повноважень Владислава Каськіва (НУНС) не вистачило голосів. Каськів очолив Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами. Як заявив представник Президента в парламенті Юрій Мірошниченко (Партія регіонів), Каськіва призначили на цю посаду, однак ще не створена юридична особа, і він, по суті, не є членом органу виконавчої влади.
XS
SM
MD
LG