Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: порушення справ проти родичів голови ВСУ – «терор»


Екс-прем’єр, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко називає терором проти голови Верховного Суду Василя Онопенка порушення кримінальних справ стосовно його родичів.

«Зрозуміло, що ніяких злочинів жоден член його (Онопенка) сім’ї не скоював. Це є очевидним навіть для людей, в яких немає правової освіти. А просто чинять тиск і терор на голову Верховного Суду, щоб він дав Януковичу приватизувати Верховний Суд. Василю Онопенку поставили ультимативну вимогу за власним бажанням піти з посади голови Верховного Суду… Вони спочатку заарештували його зятя Корнійчука, але Онопенко не піддався на цей шантаж. Тепер вони взялися за доньку і продовжують йому такі вимоги виставляти», – сказала Тимошенко перед допитом у Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури.

Як раніше повідомили ЗМІ, стосовно дочки Онопенка Ірини порушили кримінальну справу за статтею «шахрайство». «Пані Онопенко та її чоловіка підозрюють у тому, що вони не повернули позичені 300 тисяч доларів, частина з яких нібито знадобилася Василю Онопенку «для вирішення якогось питання». Голова Верховного Суду, не заперечуючи, що позов про повернення коштів нині розглядає Печерський районний суд Києва, вважає, що таким чином на нього намагаються чинити тиск», – повідомила газета «Коммерсантъ-Украина» з посиланням на власні джерела.

У грудні минулого року затримали зятя Онопенка Євгена Корнійчука, зараз його утримують у Лук’янівському СІЗО.
XS
SM
MD
LG