Доступність посилання

ТОП новини

Пірати вбили ще одного члена екіпажу Beluga Nomination – профспілка моряків


Російська профспілка моряків повідомляє про ще одну жертву сомалійських піратів, що захопили суховантаж Beluga Nomination.

Як мовиться в повідомленні, за останньою інформацією, що надійшла з головного офісу Beluga Shipping, на сьогодні втрати серед екіпажу Beluga Nomination становлять три людини.

«На борту Beluga Nomination сталося ще одне вбивство: услід за філіппінським моряком пірати застрелили другого члена екіпажу. Водночас старший механік, побоюючись погіршення ситуації, спробував втекти з судна за прикладом своїх врятованих колег і стрибнув за борт. Його досі не знайшли. Ми справді шоковані подією і сумуємо разом із сім’ями загиблих і полонених моряків», – наводить профспілка моряків слова голови компанії Нільса Столберга.

Як повідомляє прес-служба Beluga Shipping, на борту судна перебувають семеро людей.

За інформацією, що надійшла з відкритих джерел, компанія розпочала переговори з сомалійськими піратами, але подробиці операції тримають у секреті.

«Семеро членів екіпажу, зокрема капітан, що залишилися на борту, цілі та неушкоджені, але їхнє психологічне здоров’я, поза сумнівом, підірване. Оперативний штаб Beluga Shipping зберігає зв’язок з екіпажем по телефону і продовжує роботу із зовнішніми консультантами, щоб припинити тортури над моряками. Також відомо, що двоє моряків, яких врятував данський військовий корабель, уже перебувають удома в цілковитій безпеці», – йдеться в повідомленні.

У профспілці моряків також повідомляють, що нині керівництво компанії ухвалило рішення про укладення договору з приватною охороною, щоб захистити своїх моряків і не допустити повторення ситуації.

Раніше із захопленого піратами німецького суховантажу MV Beluga Nomination вдалося втекти українцю та філіппінцю, після чого на борту залишився ще один українець.

Екіпаж складається з громадян Польщі, Філіппін, Росії та України.
XS
SM
MD
LG