Доступність посилання

ТОП новини

МЗС прогнозує повернення всіх туристів з Єгипту до 13 лютого


Міністерство закордонних справ прогнозує, що всі українські туристи, що перебувають на відпочинку в Єгипті, повернуться в Україну до кінця тижня. Про це повідомив речник МЗС Олександр Дикусаров.

За його словами, міністерство підтримує контакт із туристичними операторами, які організовують відпочинок українців в Єгипті. Так, за даними туроператорів, зараз у Єгипті – близько тисячі українських туристів, чартерні рейси здійснюються практично щодня, але в основному літаки забирають туристів з Єгипту.

Дикусаров наголосив, що МЗС стежить за розвитком ситуації в Єгипті. За його словами, після деякої політичної стабілізації в країні зменшилася кількість звернень до посольства громадян України, що бажають виїхати на батьківщину.

Також, повідомив речник, МЗС стежить за розвитком ситуації в Тунісі, Ємені і Йорданії.

Напередодні Асоціація лідерів туристичного бізнесу заявила, що після того, як МЗС рекомендувало громадянам України утриматися від поїздок до Єгипту, туроператори припинили продаж путівок і не організовують вильоти туристів у цю країну.

Із 25 січня в Єгипті відбувають акції протесту з вимогою відставки президента Хосні Мубарака. За даними правозахисників, внаслідок сутичок, що виникали під час акцій, загинули близько 300 людей.
XS
SM
MD
LG