Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: у лютому з’явиться рада з організації життя українців у Росії


До кінця лютого буде створена координаційна рада, яка вирішуватиме питання організації життя української громади в Росії, повідомляють у Міністерстві закордонних справ України.

«Ця рада до кінця лютого має провести своє засідання для того, щоб визначити, до яких кроків надалі цей актив має вдаватися», – повідомив директор департаменту з роботи із закордонним українством та культурно-гуманітарної співпраці МЗС Володимир Яценківський.

За його словами, таке рішення українці ухвалили 5 лютого на зустрічі в посольстві України в Москві.

Під час цього заходу запропонували створити координаційну раду, яка визначить подальшу діяльність української громади на території Російської Федерації.

За словами дипломата, для української сторони важливі кроки зі збереження Організації українців Росії. «Водночас висловлювалися думки щодо того, що в разі розвитку ситуації, яка може призвести до призупинення діяльності ОУР Верховним судом Росії, присутні представники української громади висловили думку щодо того, що ... можна створити щось нове, що мало б дуже важливе значення для громади і було б дієвим, ефективним», – наголосив Яценківський.

24 листопада 2010 року Верховний Суд Російської Федерації своїм рішенням ліквідував Федеральну національно-культурну автономію «Українці Росії».

Окрім того, тривають судові розгляди навколо закриття Організації українців Росії.
XS
SM
MD
LG