Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: Софія Київська має бути у віданні Мінкульту


Національний заповідник «Софія Київська» має перебувати у віданні Міністерства культури, заявляє прем’єр України Микола Азаров.

«Де музей має перебувати? У Міністерстві культури чи ще десь? Питання зрозуміле: всі музеї повинні перебувати у віданні Міністерства культури. І на Міністерстві культури лежить головна відповідальність за те, щоб цей музей розвивався, щоб розвивалася Софія Київська і, безумовно, так і буде», – сказав Азаров сьогодні у Києві під час відвідування Національного художнього музею.

За словами прем’єра, він підтримує рішення про передання Софії Київської у відання Міністерства культури. Азаров запевнив, що це рішення буде реалізоване.

Прем’єр також зауважив, що міністр культури має зустрітися з колективом музею і обговорити питання, які їх непокоять.

Наразі Національний заповідник «Софія Київська», що є державною культурно-освітньою і науково-дослідною установою, належить до сфери управління Мінрегіонбуду.

Колектив заповідника вважає, що Мінкультури, на відміну від Мінрегіонбуду, не має ні фінансування, ні досвіду, необхідних для реставрації і підтримки пам’ятки.

Крім того, існують побоювання, що в разі перепідпорядкування цей заповідник чи його частину, як і в випадку з Києво-Печерською Лаврою, можуть передати УПЦ (Московського патріархату).
XS
SM
MD
LG