Доступність посилання

ТОП новини

У Єгипті чекають на виступ Мубарака, можливо, про відставку


Державне телебачення Єгипту оголосило, що сьогодні ввечері президент Хосні Мубарак виступить зі зверненням до народу.

Повідомлення надійшло в час, коли є чутки і свідчення про можливість його відставки.

Раніше сьогодні армія Єгипту оприлюднила заяву, що «вживе необхідних заходів на захист держави і підтримає законні вимоги народу». Заяву оприлюднили під назвою «Комюніке № 1», що оглядачі сприйняли як можливий натяк на перебрання військовими влади.

Тисячі людей, які вже 17-й день протестують на площі Тахрір («Визволення») в центрі столиці Каїра з вимогою, зокрема, про негайну відставку Хосні Мубарака, з радістю зустріли цю заяву.

У керівництві Збройних сил Єгипту триває нарада з приводу нинішньої ситуації в країні. Мубарак, який є головою військової ради, участі в ній цього разу не бере.

Нинішній голова владної в Єгипті Національно-демократичної партії Хосам Бадраві (донедавна цю посаду обіймав сам Мубарак) заявив британській телерадіокомпанії «Бі-Бі-Сі», що президент «має піти». За його словами, Мубарак має передати владу віце-президентові Омару Сулейманові.

Тим часом прем’єр-міністр Єгипту Ахмед Шафік заявив на державному телебаченні, що Мубарак іще лишається при владі і що «все нормально».

Дещо раніше Шафік, виступаючи на «Бі-Бі-Сі», сказав, що Мубарак може піти в відставку і що ситуація з’ясується ближчим часом.
XS
SM
MD
LG