Доступність посилання

ТОП новини

Із Єгипту надходить суперечлива інформація щодо можливої відставки Мубарака


У Єгипті чекають на звернення до народу президента Хосні Мубарака, про яке оголосило державне телебачення на вечір у четвер, посеред суперечливих повідомлень про можливість його відставки.

Раніше в четвер армія Єгипту оприлюднила заяву, що «вживе необхідних заходів на захист держави і підтримає законні вимоги народу», але про що саме йдеться, не уточнила. Заяву оприлюднили під назвою «Комюніке № 1», що оглядачі сприйняли як можливий натяк на перебрання військовими влади.

За повідомленням військових, у керівництві Збройних сил Єгипту триває нарада з приводу нинішньої ситуації в країні. Мубарак, який є головою військової ради, участі в ній цього разу не бере.

На площу Тахрір («Визволення») в центрі столиці Єгипту Каїра, де вже 17-й день тривають протести з вимогою, зокрема, про негайну відставку Хосні Мубарака, збираються все нові й нові тисячі людей. Вони вигукують: «Цивільну владу, а не військову!»

Тим часом нинішній голова владної в Єгипті Національно-демократичної партії Хосам Бадраві (донедавна цю посаду обіймав сам Мубарак) заявив британській телерадіокомпанії «Бі-Бі-Сі», що президент «має піти». За його словами, Мубарак має передати владу віце-президентові Омару Сулейманові.

Натомість прем’єр-міністр Єгипту Ахмед Шафік, який раніше припускав можливість відставки президента, заявив на державному телебаченні, що Мубарак іще лишається при владі і що «все нормально». Міністр інформації Анас ель-Фіккі теж заперечив можливу відставку Мубарака.

А телебачення показало зустріч Хосні Мубарака з Омаром Сулейманом.
XS
SM
MD
LG