Доступність посилання

ТОП новини

«Свобода» заявляє про «репресії проти націоналістів»


У Всеукраїнському об’єднанні «Свобода» заявляють про «цілеспрямовані репресії проти націоналістів, перш за все – у східних областях», і про «виконання безпосередньої команди на знищення націоналістичних осередків по всій Україні», повідомила в четвер прес-служба Харківської обласної організації партії.

Так там розцінили повідомлення про допити активістів «Свободи» в Харківській і Донецькій областях із приводу нещодавніх вибухів у Макіївці.

Зокрема, голова Ізюмської (Харківська область) міської організації «Свободи» Артем Заїка повідомив у четвер, що його та інших активістів осередку допитали в міліції з приводу вибухів у Макіївці. Він стверджує, що ізюмських свободівців допитували за особливим дорученням із Києва, намагаючись «між іншим» отримати закриту інформацію про партійців осередку.

Цього ж дня в Управлінні Служби безпеки України у Донецькій області допитали заступника голови Донецької обласної організації «Свободи» Сергія Білоблоцького, голову Донецької міської організації «Свободи» Артура Шевцова і його заступника Олексія Погорілого, а також члена донецької «Свободи» Станіслава Славгородського. Підстава виклику до СБУ – теж нібито причетність свободівців до вибухів у Макіївці.

За словами Сергія Білоблоцького, представники СБУ вимагали від нього підписати підписку про нерозголошення бесіди, а також випитували про діяльність місцевої «Свободи».

Два мало потужні вибухи сталися в Макіївці Донецької області рано-вранці 20 січня; ніхто не потерпів. На місці одного з вибухів знайшли записку, в якій невідомі погрожували новими вибухами в разі, якщо їм не заплатять понад чотири мільйони євро.

Голова Служби безпеки України Валерій Хорошковський заявив, що за фактами вибухів порушили кримінальну справу за статтею «тероризм».
XS
SM
MD
LG