Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: у Нігерії звільнили захопленого у заручники українця


За повідомленням посольства України у Нігерії, в ніч на 11 лютого захоплених у заручники капітана судна Perseas – громадянина України та старшого механіка – громадянина Греції звільнили з полону.

Як повідомили у Департаменті інформаційної політики Міністерства закордонних справ України, за даними дипустанови, у даний час звільнені моряки перебувають у нігерійському місті Порт-Харкорт (штат Ріверс), де співробітники Державної служби безпеки Нігерії проводять їхнє опитування у межах розслідування злочину щодо викрадення людей.

Під час телефонної розмови з працівниками посольства України капітан судна повідомив, що стан його здоров’я нормальний, психологічний та фізичний стан – задовільний.

Після закінчення опитування представниками Державної служби безпеки Нігерії моряків направлять до клініки для проведення медичного обстеження.

Як повідомили в МЗС, посольство підтримує контакт з агентом компанії-оператора в місті Порт-Харкорт щодо відправлення громадянина України додому.

За інформацією посольства України в Греції, вранці 26 січня у нігерійському порту Онне зазнало збройного нападу судно Perseas. Згідно з інформацією, отриманою посольством від компанії-оператора, нападники викрали двох членів екіпажу, серед яких один громадянин України – капітан судна. Заручників захопили з метою отримання викупу.
XS
SM
MD
LG