Доступність посилання

ТОП новини

Мубарак пішов у відставку і передав владу військовим – віце-президент


Віце-президент Єгипту Омар Сулейман оголосив сьогодні, що президент Хосні Мубарак пішов у відставку і передав керівництво державою військовим.

У короткій заяві на державному телебаченні він сказав: «Любі співгромадяни, в цей важкий час, який переживає країна, президент Хосні Мубарак вирішив піти в відставку з посади президента. Він доручив Вищій раді Збройних сил узяти контроль за державними справами. Хай береже нас Бог!»

Дальших подробиць на цей час іще немає.

Цю заяву з радістю зустріли десятки чи й сотні тисяч єгиптян, які зібралися на площі Тахрір («Визволення») в центрі столиці Єгипту Каїра. Вони вигукували «Народ скинув режим!»

Раніше сьогодні з’явилися повідомлення, що Мубарак із родиною виїхав із Каїра до курортного міста Шарм-аш-Шейха, де розташована одна з президентських резиденцій.

Перед цим сьогодні військові заявили, що підтримують оголошене вчора рішення Мубарака передати владу Сулейманові і здійснити реформи, хоча й не йти в відставку.

У цій заяві Вищої ради Збройних сил мовилося, що військові гарантують проведення вільних і чесних президентських виборів цього року.

Водночас військові закликали учасників демонстрацій, протестів і страйків припинити їх і повернутися до нормального життя.

Демонстранти вимагали негайної відставки Мубарака і були невдоволені його вчорашнім рішенням про поступову передачу влади.
XS
SM
MD
LG